-->

onsdag 25. mars 2015

Fiske fødsel forsinket oss i dag!

Du leste riktig! Ene Platy hua mi er gravid og i dag var dagen, jeg så at hun var veldig rund i går kveld og i dag var guttene veldig glad i hun, noe som er ett tegn på at hun skal føde snart. Men jeg visste ikke helt, jeg er veldig rusten på dette. Jeg har som sagt 4 platy som er født og oppvokst i det forrige karet og disse er ungdommer nå. De har greid seg kun med flaks og at de var flinke til å gjemme seg for de voksne.

Siden platy spiser avkommet sitt ville jeg redde så mange som mulig. Så mamma fisk måtte flytte til en liten bolig på skrivepulten og mens jeg sakte stelte den virtuelle kennelen min og samtidig holdt ett haukeblikk på henne kom den første ungen rundt 12:43 i dag! Og jeg redda den, hun brukte lang tid og 5 stykker ble spist, men jeg reddet da 7 små stilker med øyne fra mammas nådeløse kjeft.

Når klokken nærmet seg fem satte jeg mamma fisken tilbake i karet for nå måtte jeg og Keiron komme oss av gårde før det ble mørkt. Jeg hadde jo ladet kompakt kameraet og da trengs litt dagslys!

7 heldige Platy stilker som jeg berget før vi dro ut. De bor midlertidig i ett litermål, jeg har bestilt en yngelboks som skal være i karet, hvor de skal få vokse seg store nok til å slippes ut til de andre. Håper alle greier seg til da!

Så var det tid for tur! På dette tidspunkt hadde Keiron ligget på soverommet og ymtet på at nå måtte vi snart komme oss av gårde! Kom igjen da!
Hele nesa ble ikke med, men her hopper Keiron mens han uler at han vil ut på tur! Alltid positiv og glad <3
Sjekk det smilet. Han vil bare sette i gang han.

Vi går samme ruta i dag som i går. 
Nettopp kommet på hovedveien, tok litt tid å slutte å kikke etter bilene.
Det kom en mann og en hund bak oss som Keiron kikker etter her. Båndet i veien for nesa så klart.
Keiron holder lina stram nesten hele tiden! Da får vi ganske god fart også, selv om jeg til vanlig er en snile.
 Se på flinke gutten som holder lina stram og ikke ofrer bilen som kommer mot oss en tanke en gang! Flinke gutten. 
 Opp kubakken og Keiron leder an - mens han sniffer på hvem som har gått her siden vi var her i går.
 Vel hjemme på trappa og Keiron smiler fremdeles, fornøyd etter endt tur. 

Vi gikk hele bakken i dag også uten stopp, det var enklere i dag og jeg pustet og peste og svetten rant. Til og med føttene var våte av svette - da har man vel god uttelling av turen eller? Keiron ligger ihvertfall på rygg i sofaen og dupper og jeg er sliten også. En skikkelig bra dag går mot slutten. Tenkte å kanskje oppdatere litt på Heikeville før jeg legger meg. Vi får se. 

2 kommentarer:

  1. Herlig! Det er gøy å se hvor kraftig Keiron trekker når han først går. Kan tenke meg han blir sliten han også. :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det er moro! Og han elsker det også, endelig får han lov å trekke så mye han vil :) Jeg er jo ganske mange kilo overvektig så han får en skikkelig workout og er ordentlig sliten når vi kommer hjem. Han stuper i vannskåla og drikker for så å legge seg å hvile.

      Slett