-->

lørdag 3. desember 2011

Skapelsen

Har bestemt at jeg vil ha forordet til bok ideen min her.


 Når verden var ny, når alt var en ren, svart overflate, bare litt røyk som virvlet rundt og himmelen var endeløs. Ingenting levde her, ingenting eksisterte. Men en dag sto noe der, midt i ingenting, sto en stor, hvit skikkelse.
   Skikkelsen kunne minne litt om en løve, men den var simpelten en stor, mektig hund. Øynene stirret utover intet og den sukket.
   Hunden forsvant, og tilbake sto en hvit innhyllet skikkelse. Den mumlet for seg selv og plutselig slo den ut armene og ropte ut noe. Lyden fra stemmen hans spredte seg over intet og svarte med en rumling. Bakken ristet kraftig når fjell og topper steg opp fra røyken.
   Mannen var vekk, og igjen sto hunden der, den skjøt framover og løp lett over det nå voksende landskapet, det formet seg rundt ham, trær, vann, gress. Himmelen ble blå og sola tittet fram.
   I det fjerne sto en borg, fortere enn en kunne tro var mulig nærmet hunden seg borgen som begynte og tårne seg over ham. Da den nådde porten sto igjen mannen der. Igjen mumlet han og avsluttet med en håndbevegelse. Lufta over buen på porten snirklet seg og forvandlet seg til en liten rund platform og på den igjen, sto en rød drage.
   "Zonbrè er ditt navn. Du er vokteren av Herskerens Borg," sa mannen og den røde dragen nikket og åpnet porten ved hjelp av magi. Foran Zonbre sto nå hunden, de sto stille og så på hverandre noen sekunder før hunden løp innenfor og forsvant, Zonbre lukket porten og la seg til rette på platformen.
Dette sies å være skapelsen av Kôrazia, den første dagen i verdenen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar